stravovací úsek tvoří 11 zaměstanců včetně nutriční terapeutky a vedoucí - provozářky

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

   / diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  různé diety a tuto stravu podáváme dle požadavků - krájené, mleté, mixované, tekuté,

   nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

-  u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, šunka, džem, pomazánka atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo (3x výběr A/B)

Svačina – ovoce, čaj, domácí koláč, pudink, jogurt, pribináček

Večeře – 3 x v týdnu studená večeře, 3 x v týdnu výběr ze dvou jídel

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo.

Bezmasé jídlo k večeři A/ brambory s cibulkou a podmáslí nebo B/párky, hořčice, kečup, chléb.

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo přílohy.

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická  /

Snídaně: Bílá káva, šunková pěna, chléb

Přesnídávka: Sýr, rohlík, čaj

Oběd: Polévka s játrovou rýží, pečené kuře, šťouchané brambory, ovocný nápoj  multivitamín

Svačina: Ovoce, čaj
Veče
ře: A/Jablková žemlovka, fruko

             B/ Anglická slanina, chléb  (II. Přesnídávka, chléb)

jídelní lístek 14-21/1