- stravovací úsek tvoří 10 zaměstanců včetně vedoucí - provozářky

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

   / diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  různé diety a tuto stravu podáváme dle požadavků - krájené, mleté, mixované, tekuté,

   nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

-  u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

-  klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, džem, pomazánka atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo

Svačina – ovoce, čaj, koláč,pudink

Večeře – guláš, brambory, polévka, 3 x v týdnu studená večeře

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo -  bezmasé jídlo,

k večeři brambory - párky.

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo přílohy.

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická  /

Snídaně: Bílá káva, masová pomazánka, chléb

Přesnídávka: Sýr, rohlík, čaj

Oběd: Polévka s těstovinou, pečené kuře, salát, brambory,ovocný nápoj

Svačina: Ovoce, čaj
Večeře: Žemlovka, fruko (II. sýr cihla, chléb)

 

 

 

 

 

 

jídelní lístek 16. týden

jídelní lístek 17. týden