stravovací úsek tvoří 11 zaměstanců včetně nutriční terapeutky a vedoucí-provozářky

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

  /diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  různé diety a tuto stravu podáváme dle požadavků - krájené, mleté, mixované, tekuté,

  nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

- u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

 

klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, šunka, džem, pomazánka atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo (3x výběr A/B)

Svačina – ovoce, čaj, domácí koláč, pudink, jogurt, pribináček

Večeře – 3 x v týdnu studená večeře, 3 x v týdnu výběr ze dvou jídel

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo.

Bezmasé jídlo k večeři A/ brambory s cibulkou a podmáslí nebo B/párky, hořčice, kečup, chléb.

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo přílohy.

 

V letním období tj. červenec, srpen a září 2019, podáváme teplé večeře: úterý+čtvrtek

 úterý:     výběr A/ brambory s cibulkou a podmáslí

                           B/ párky nebo klobáska/kabanos/točený salám, hořčice, kečup, chléb

 čtvrtek:    např: guláš nebo maso/vejce +omáčka, na jakýkoli způsob včetně přílohy,

                            rýže, těstoviny,brambory, pečivo

 

"Pondělí, středa, pátek, sobota a neděle jsou podávány večeře studené"

 

Například: pomazánky, pěny, sýry plátkové, salámy, uzené maso, tvarohové pěny,

paštiky, šunky, záviny, žervé, mléčná rýže, Gouda sýr, koláče, sekaná, lučanky,

lučina, pudink 200g, saláty, kiri, cottage ,debrecínká pečeně, 200g jogurt

+(vše s vhodným pečivem).

 

 

V podzimním a zimním období se opět vracíme k teplým večeřím.

 Říjnem pokračujeme s teplými večeřemi 4x v týdnu, pondělí, úterý, čtvrtek a pátek.

"Přejeme všem našim klientům pěkné podzimní dny"

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická  /

Snídaně: Bílá káva, šunková pěna, chléb

Přesnídávka: Sýr, rohlík, čaj

Oběd: Polévka s játrovou rýží, pečené kuře, šťouchané brambory, ovocný nápoj  multivitamín

Svačina: Ovoce, čaj
Veče
ře: A/Jablková žemlovka, fruko

             B/ Anglická slanina, chléb  (II. Přesnídávka, chléb) 

jídelní lístek od 11.11. do 17.11.2019

jídelní lístek od 18.11. do 24.11. 2019

jídelní lístek od 25.11. do 1.12.2019