stravovací úsek tvoří 11 zaměstanců včetně nutriční terapeutky a vedoucí stravování

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

  /diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  základní stravu a šetřící podáváme dle diet, rozdělenou na schopnost klienta

  jak stravu přijmout - rozdělujeme na krájené, mleté, mixované, tekuté jídlo-nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

- u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

 

klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností jsou na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně na Domově

 

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, šunka, džem, pomazánka atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo (3x výběr A/B)

Svačina – ovoce, čaj, melta, rohlík s máslem, domácí koláč, pudink, jogurt, pribináček

Večeře – 4 x v týdnu studená večeře, 3 x v týdnu výběr ze dvou jídel

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo.

OBLÍBENÉ ÚTERNÍ VEČEŘE:

Bezmasé jídlo k večeři na výběr  A/ brambory s cibulkou a podmáslím nebo mléko

                                                      Bdebrecínské párky, hořčice, kečup, chléb

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo příloh.

 

V podzimním a zimním období od října do konce května podáváme teplé večeře v pondělí, úterý a ve čtvrtek.

V úterý je výběr z večeří A+B.

 

V době nouzového stavu podáváme pouze studené večeře,

děkujeme našim klientům za pochopení. 

Kolektiv kuchyně Domova pro seniory Třebíč.

 

Například:

salámy,paštiky, šunky, záviny, žervé, Gouda sýr, koláče, sekaná,

lučina, pudinky a saláty vlastní výroby, anglická slanina,

debrecínká pečeně /kuřecí debrecínka/, tlačenka, škvarková pomazánka, budapešťská

pomazánka, smetanové jogurty domácí s borůvkovým džemem

+(vše s vhodným pečivem).

 

 Přejeme všem našim klientům klidné prožití podzimních dnů.

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická  /

Snídaně: Bílá káva, nutelové máslo,chléb

Přesnídávka:  rohlík, čaj

Oběd: Frankfurtská polévka

           A) Domácí buchy s povidlím

           B) Bramborák s uzeninou,salát z čínského zelí

            Mražený džus

Svačina: Banán, čaj
Veče
ře: Anglická slanina, chléb 

             Dieta šetřící: Šunka, máslo, chléb

                          Mix: Rýžová kaše, kompot

                   Večeře II. Přesnídávka, chléb

Jídelní lístek od 19.10. do 25.10.2020

Jídelní lístek od 26.10. do 1.11.2020