stravovací úsek tvoří 11 zaměstanců včetně nutriční terapeutky a vedoucí stravování

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

  /diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  základní stravu a šetřící podáváme dle diet, rozdělenou na schopnost klienta

  jak stravu přijmout - rozdělujeme na krájené, mleté, mixované, tekuté jídlo-nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

- u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

 

klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností jsou na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně na Domově

 

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, šunka, džem, pomazánky, vejce, jogurky, pribiňáky atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo (3x výběr A/B)

Svačina – ovoce, čaj, melta, rohlík s máslem, domácí koláč, vdolek, uzel,jahody se smetanou

Večeře – 4 x v týdnu studená večeře (2x výběr A/B)

 

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo.

OBLÍBENÉ ÚTERNÍ VEČEŘE:

Bezmasé jídlo k večeři na výběr  A/ brambory s cibulkou a podmáslím nebo mléko/BML sójové mléko

                                                      B/ opečené špekáčky, hořčice, kečup,  2 ks chléb

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo i příloh.

 

V podzimním a zimním období od října do konce června podáváme 3 x teplé večeře

v pondělí, úterý a ve čtvrtek.

V týdnu je 5x výběr A+B, buď oběd nebo večeře.

 

Například:

salámy,paštiky, šunky, záviny, žervé,vánočky, koláče, bábovku, štrůdl,

sekaná, lučina, pudinky a saláty vlastní výroby, anglická slanina,

debrecínká pečeně /kuřecí debrecínka/, tlačenka, škvarková pomazánka, budapešťská

pomazánka, smetanové jogurty domácí s borůvkovým džemem,pribináčky domácí,

zavináče, aspiky, jitrnice, jelítka, tlačenku, sardinky, sýry lackidammer, eidam,

+(vše s vhodným pečivem).

 

 

Přejeme našim klientům klidné májové dny.

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická  /

Snídaně: Bílá káva, míchaná vejce na cibulce,chléb

Přesnídávka:  rohlík, máslo,čaj

Oběd: Zabijačková polévka

           A) Peciválky s mákem

           B) Africký pečený sumeček  na bylinkovém másle (z Hrotovic), mačkané brambory,

               zeleninová obloha

            Ovocný nápoj

Svačina: Banán, čaj
Veče
ře: Sýr gouda plátkový, máslo, chléb 2 ks

             Dieta šetřící: Šunková pěna, chléb

                          Mix:  Krupičná kaše, kompot broskve

                   Večeře II. Paštička 1 ks, chléb

Jídelní lístek od 10.5. do 16.5.2021

Jídelní lístek od 17.5. do 23.5.2021

Jídelní lístek od 24.5. do 30.5.2021